Unesite pristupne podatke

 
Facebook

POTPISIVANJE SPORAZUMA O POSLOVNOM POVEZIVANJU I SARADNJI


U cilju unapre─Ĺenja dugoro─Źne i kontinuirane poslovne saradnje, povezivanja visokoškolskog obrazovanja, nauke, struke i privrede, sa predsjednikom Kantonalne Privredne komore Tuzla, Mr.sc. Nedretom Ikanovi─çem,  predstavnici FINconsulta i Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra, Doc. dr. Ismet Kali─ç, direktor  i predsjednik Upravnog odbora FINra Dr.sc. Adil Kurti─ç, prof. emeritus,  potpisali su Sporazum o dugoro─Ź┬Źnom poslovnom povezivanju i saradnji.

 

Nakon potpisivanja Sporazuma sa Kantonalnom privrednom komorom nastavilo se na realizaciji ovog jedinstvenog koncepta povezivanja sa realnim sektorom, potpisivanjem sporazuma sa uspješnim preduze─çima na podru─Ź┬Źju Tuzlanskog kantona.

 

Planom je predvi─Ĺeno da se potpišu sporazumi sa 100 uspješnih preduze─ça. Do sada su potpisani sporazumi sa sljede─çim preduze─çima: TMD Dommers lighting d.o.o Grada─Ź┬Źac, D┼żena d.o.o Grada─Ź┬Źac, Herceg d.o.o Srebrenik, Ingram d.o.o. Srebrenik, ITK Musi─ç d.o.o Srebrenik, Variplast d.o.o. Gra─Ź┬Źanica, Radius d.o.o. Gra─Ź┬Źanica, Plamingo d.o.o. Gra─Źanica, Index d.o.o. Gra─Źanica. Potpisivanje sporazuma ─çe se nastaivti sa uspješnim preduze─çima iz Tuzle, Lukavca, ┼Żivinica, Kalesije, te ostalih op─çina TK.

 

Koncept potpisivanja sporazuma  podrazumijeva  jedinstven spoj visokoškolskog obrazovanja, nauke, struke  i realnog sektora, odnosno privrede.  Sporazumom se stvaraju institucionalne predposatvke za realizaciju jednog sasvim novog koncepta sprovo─Ĺenja stru─Źne prakse, po posebnom programu, i uz nadzor mentora. Za mentora je predvi─Ĺen certificirani ra─Ź┬Źunovo─Ĺa,  ovlašteni revozor ili neka druga stru─Źna osoba, koja je zaposlena u preduze─çu i koja radi na finansijko-ra─Ź┬Źunovodstvenim poslovima.  Studentima Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra ovim je omogu─çeno da praksu  obavljaju u poznatim i uspješnim kompanijama u Tuzlanskom kantonu, ostvare mogu─çnost stipendiranja, te po završetku studija, u skladu iskazanim potrebama i  mogu─çnostima dobiju i zaposlenje u tim preduze─çima sa kojima Visoka škola FINra i FINconsult zaklju─Ź┬Źe sporazum.

 

Tripartitni sporazum izme─Ĺu uspješnih preduze─ça s jedne strane i edukativno-konsultantske ku─çe FINconsult i Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra Tuzla s druge strane, predstavlja jedinstven koncept poslovnog povezivanja. U─Ź┬Źesnici sporazuma su saglasni da njihova dugoro─Ź┬Źna saradnja obuhvati i druge oblike povezivanja u cilju stvaranja realnih pretpostavki koje su od vitalne va┼żnosti za njihov dalji rast i razvoj.

 

Ovim Sporazumima se posti┼żu višestruke koristi za potpisnice. Spoj visokoškolskog obrazovanja i cjelo┼żivotnog u─Źenja daje jedan novi kvalitet u podršci daljem rastu i razvoju preduze─ça. Ovim se omogu─çava podrška rješavanju aktuelne poslovne problematike iz oblasti finansija, ra─Ź┬Źunovodstva, poreza, upravljanja.

 

Preduze─ça ─çe imati mogu─çnost profiliranja kadrova po svojoj mjeri, a po završetku prakti─Ź┬Źne obuke i završetku fakulteta, imat ─çe osposobljene stru─Ź┬Źnjake na finansijsko-ra─Ź┬Źunovodstvenim poslovima, kao „gotov proizvod“, spreman za rad u tom preduze─çu.

 

Unapre─Ĺuje se nastavni proces Visoke škole FINra, kroz stvaranje uslova za sprovo─Ĺenje stru─Ź┬Źne prakse studenata Visoke škole,  u cilju njihovog realnog uklju─Ź┬Źivanja u poslovnu praksu, unapre─Ĺenja postoje─çih nastavnih programa, kao i provjere i potvr─Ĺivanja prakti─Źnih znanja ste─Źenih tokom studiranja.

 

Potpisnici su uvjereni da je povezivanje privrede i visokog obrazovanja ─Ź┬Źvrst temelj za stvaranje sna┼żnijeg privrednog razvoja Tuzlanskog kantona. 


Doc. dr. Ismet Kali─ç ,Mr.sc. Nedret  Kikanovi─ç i Dr.sc. Adil Kurti─ç, prof.emeritus

 

„Ovaj sporazum daje mogu─çnosti me─Ĺusobne saradnje i bolje i kvalitetnije pru┼żanje usluga kako u sferi visokog obrazovanja tako i u sferi edukacija koje radi FINconsult i Kantonalna privredna komora. Sporazum ─çe za sve tri strane imati veliki zna─Ź┬Źaja za razvoj i poboljšanje u svojim oblastima.“ istako je Mr.sc. Nedret Kikanovi─ç, direktor Kantonalne privredne komore Tuzla.


Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem TMD Dommers lighting d.o.o 

Doc. dr. Ismet Kali─ç , Damir Bišanovi─ç, dipl.oec., direktor TMD Dommers lighting d.o.o.  i Dr.sc. Adil Kurti─ç, prof.emeritus

 

„Preduze─çe TMD-Dommers lighting d.o.o je po─Źelo sa radom 2000. godine i bavi se proizvodnjom svjetiljki za profesionalnu upotrebu. Imamo preko 80 zaposlenih i stalnu potrebu za novim kadrovima. Potpisivanjem ovog sporazuma imat ─çemo mogu─çnost profiliranja kadrova i po završetku prakti─Ź┬Źne obuke imati osposobljene stru─Ź┬Źnjake na finansijsko-ra─Źunovodstvenim poslovima“, istakao je Damir Bišanovi─ç, direktor Dommers lighting d.o.o.


Obilazak proizvodnog pogona preduze─ça Dommers lighting d.o.o

 

Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem D┼żena d.o.o 

Doc. dr. Ismet Kali┼ż, direktor Visoke škole FINra, Sakib Sinanovi┼ż direktor D┼żena d.o.o, Hasan Top─Ź┬Źagi─ç, vlasnik D┼żena d.o.o i Dr.sc. Adil Kurti─ç, prof.emeritus, predsjednik UO Visoke škole FINra

 

“Preduze─çe D┼żena d.o.o je po─Źelo sa radom 1997 godine i bavi se izvo─Ĺenjem svih usluga u visokogradnji, armira─Ź┬Źkim, tesarskim, betonskim i zidarskim radovima Imamo preko 100 zaposlenih, a u sezoni taj broj je znantno ve─çi i imamo stalnu potrebu za novim kadrovima. Ovaj vid saradnje sa Visokom školom FINra i edukacijskom ku─çom FINconsult za nas ─çe imati višestruke koristi. Pru┼żanjem prakse studentima Visoke škole FINra mi ─çemo dobiti priliku da po završetku prakse dobijemo educiranog i osposobljenog radnika, kojeg ─çemo ukoliko se poka┼że kvalitetan i zainteresovan za rad primiti u radni odnos. Sa druge strane imat ─çemo na raspolaganju edukativno konsultansku ku─çu FINconsult, koja ─çe nam svojim savjetima, edukacijama, seminarima, omogu─çiti da pratimo i budemo u toku sa svim propisima i njihovim izjenama iz finansijsko-ra─Ź┬Źunovodstvene profesije. Tako─Ĺer moram istaknuti da je ovo prvi puta da nam se neko iz oblasti obrazovanje obrati i ponudi zajedni─Ź┬Źku saradnju”, istakli su u zajedni─Źkoj izjavi Sakib Sinanovi─ç, direktor D┼żena d.o.o i Hasan Top─Źagi─ç, vlasnik D┼żena d.o.o.


Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem Herceg d.o.o Srebrenik

Doc.dr. Ismet KaliÄ─ç, direktor FINconsult d.o.o, Ramiz Kari─ç, dipl.oec, direktor Herceg d.o.o i Dr.sc. Adil Kurti─ç, profesor emeritus, predsjednik UO Visoke škole FINra

 

Obilazak proizvodnog programa preduze─ça Herceg d.o.o Srebrenik

 


Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem ITK Musi─ç d.o.o Srebrenik

Doc.dr. Ismet Kali─ç, direktor FINconsult d.o.o, Adem Musi─ç, direktor ITK Musi─ç i Drsc. Adil Kurti─ç, profesor emeritus, predsjednik UO Visoke škole FINra

 

„Drago mi je što je neko prepoznao šta treba našem bh. tr┼żištu i što je upravo naša firma izabrana za poslovnog pratnera u ovakvom jedinstvenom projektu. Koliko sam upoznat ovo je prvi i jedini u BiH fakultet koji koristi praksu evropskog na─Ź┬Źina školovanja. Studenti ─çe tokom cijelog školovanja praksu obavljati u našoj firmi, tako da ─çemo i mi po završetku njihovog školovanja, imati obu─Źene osobe za rad u našoj firmi.“ Istakao je  Adem Musi─ç direktor ITK Musi─ç d.o.o.


Posjeta preduze─çu ITK Musi─ç d.o.o Srebrenik

 

Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem Radius d.o.o Gra─Źanica

Doc.dr. Ismet Kali─ç, direktor FINconsult d.o.o, Mr.sc. Hasan Sarajli─ç, direktor Radius d.o.o 

 

„Drago nam je što smo potpisali ovakav jedan sporazum sa ovakvom jednom obrazovnom institucijom koja praktikuje praksu tokom studiranja. Do sada nismo imali vid saradnje sa obrazovnim institucijama i nadam se da ─çe ovaj sporazum rezultirati dobrim razultatima, da ─çemo po završetku prakse studenata u našoj firmi imati obu─Ź┬Źene radnike. Istakao je Mr.sc. Hasan Sarajli─ç, direktor Radius d.o.o.


Obilazak proizvodnog programa preduze─ça Radius d.o.o Gra─Źanica

 

Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem Variplast d.o.o Gra─Ź┬Źanica

Doc.dr. Ismet Kali─ç, direktor FINconsult d.o.o, Sabahudin Šako, direktor Variplast d.o.o, Mujo Hasi─ç dipl.ing., vlasnik Variplast d.o.o, Mr.sc. Smajl Oštrakovi─ç, menad┼żer za odnose sa privredom FINconsulta

 

Obilazak proizvodnog programa preduze─ça Variplast d.o.o Gra─Ź┬Źanica

 

Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem Plamingo d.o.o Gra─Źanica

Doc.dr. Ismet Kali─ç, direktor FINconsult d.o.o, Samir ─ćuri─ç, direktor Plamingo d.o.o

 

„Radujemo se poslovnoj saradnji sa FINconsultom i Visokom školom FINra, iz razloga što nama nedostaje obrazovnog kadra, pogotovo ekonomsko-ra─Źunovodstvenog smjera. Svi─Ĺa nam se jedinstven koncept rada, i nadam se da ─çemo kroz zajedni─Ź┬Źku saradnju ostvariti dobre rezultate koji ─çe u krajnjem slu─Ź┬Źaju rezultirati kvalitetnim radnicima za našu firmu.“ Istakao je Samir ─ćuri─ç, direktor Plamingo d.o.o.


Potpisivanje sporazuma sa preduze─çem Index d.o.o Gra─Źanica

Doc.dr. Ismet Kali─ç, direktor FINconsult d.o.o, Fahir Humi─ç, direktor Index d.o.o

 

„Firma Index doo je proevropski integrisana, i firma sama po sebi je veoma kompleksna, tako da nam treba raznih kadrova, pogotov ekonomskih. Drago nam je što su nas kontaktirali iz FINconsulta i FINre i uklju─Ź┬Źili u jedan ovakav kvalitetan projekat u kojem ─çe tokom studiranja studenti Finre obavljati praksu u našoj firmi, a kasnije u zavisnosti kako se poka┼żu tokom prakse omogu─çiti ─çemo im i zaposlenje u našoj firmi.“ Istakao je Fahir Humi─ç, direktor i vlasnik Index d.o.o.


Obilazak proizvodnog programa preduze─ça Index d.o.o Gra─Ź┬Źanica

 


<< Vrati se

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri