Unesite pristupne podatke

 
Facebook

U TUZLI OTVORENA VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra

 

 

Dana, 14.07.2016. godine u Tuzli sve─Ź┬Źano je otvorena Visoka škola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra. Rije─Ź┬Ź je o  jedinstvenom ─Ź┬Źetverogodišnjem studijskom programu, koji ─Ź┬Źini spoj teorije i prakti─Ź┬Źnih  znanja i vještina.

 

Osniva─Ź┬Ź  Visoke škole FINra je ugledna edukativno–konsultantska ku─ça FINconsult, koja ve─ç 12 godina uspješno radi na stru─Ź┬Źnom osposobljavanju i edukaciji finansijsko-ra─Źunovodstvenih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.

 


Iza FINconsulta je: više od 3.000 educiranih i cerificiranih osoba koje su stekle zvanja u finansijsko-ra─Ź┬Źunovodstvenoj profesiji u BiH, više od 200 seminara i savjetovanja u okviru kontinuirane edukacije finansijsko-ra─Ź┬Źunovodstvene profesije, 57 izdanja me─Ĺunarodno indeksiranog nau─Ź┬Źno-stru─Ź┬Źnog ─Ź┬Źasopisa Poslovni konsultant te respektabilna mre┼ża stru─Ź┬Źnjaka i saradnika koje FINconsult ima, u Bosni i Hercegovini i u regionu.

 

„Nakon 12 godina uspješnog rada napravili smo novi iskorak i sve svoje resurse, znanja i iskustva zajednici stavili na raspolaganje kroz otvaranje Visoke škole za finansije i ra─Źunovodstvo-FINra. Radit ─çemo na terenu na kojem smo najja─Ź┬Źi. Obezbjedili smo našim studentima vrhunske predava─Źe i najbolje uslove za rad, izvrsne mogu─çnosti za prakti─Ź┬Źnu obuku i pristup svemu onomo što FINconsult radi, a što im mo┼że pomo─çi u školovanju. Izme─Ĺu, ostalog to je i licenca za pristup biblioteci od 14 500 stru─Źnih knjiga, koju smo obezbijedili zahvaljuju─çi dugogodišnjoj saradnji sa Ebsco kompanijom.

 

Ono što isti─Źemo kao naš poseban kvalitet jeste opredjeljenje da naše studente, a sutra finansijske i ra─Źunovodstvene stru─Źnjake, podr┼żavamo i nakon završetka studija. Na nas ─çe mo─çi ra─Ź┬Źunati i tokom izgradnje svojih karijera“ istakao je na današnojoj sve─Źanosti direktor Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra doc.dr. Ismet Kali─ç.

 


Otvaranju visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra u Tuzli prisustvovali su brojni gosti, iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Osim dr.Kali─ça, gostima su se obratili i prof.dr.Slobodan Vidakovi─ç,  ─Ź┬Źlan Uredni─Źkog kolegija ─Źasopisa „Poslovni konsultant“ i dugogodišni saradnik FINconsulta, predstavnik Ebsco kompanije za jugoisto─Ź┬Źnu Evropu Dragan Nikoli─ç, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona Zlatana Muratovi─ça i premijer Tuzlanskog kantona Bego Guti─ç.

 

„Bosni i Hercegovini trebaju akademski obrazovani gra─Ĺani koji uz diplomu imaju znanje i vještine. FINconsult je u svom dosadašnjem radu dokazao da svojim polaznicima daje kvalitetno obrazovanje i uopšte ne sumnjam da ─çe takav kvalitetan rad i obazovanje ponuditi i polaznicima ove Visoke škole“ istakao je danas premijer Guti─ç.

 


Za akademsku 2016/2017. godinu Visoka škola za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra planira upisati 100 studenata. Oni ─çe se školovati u okviru dva smjera Ra─Źunovodstvo, revizija i porezi odnosno Finansije, bankarstvo i osiguranje.

 

Ve─ç je raspisan Konkurs za upis studenata u prvu godinu akademske 2016/2017.

Prijave za upis vrše se putem web stranice www.finra.ba.

 

<< Vrati se

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri